Nieuwe shovel APH

Op dinsdag 22 juni heeft van der Spek alweer de 5e Hyundai shovel afgeleverd ter vervanging van de HL780XT. De oude shovel was na ruim 15.000 uur en ongeveer 3.750.000 ton verzet te hebben aan vervanging toe.

De Hyundai HL980A XT shovel van APH is voorzien van een Cummins dieselmotor welke voldoet aan de laatste milieu- en emissie-eisen. De motor voldoet aan de strenge Stage V uitlaatgas eisen door het all-in-one uitlaatgasnabehandelingssysteem in combinatie met AdBlue.

De nieuwe shovel heeft 10% meer vermogen dan de oude shovel en 25% meer koppel bij een laag toerental wat resulteert in 5% minder brandstofverbruik.

De cabine is ergonomisch, ruimtelijk en zeer stil en daarmee voor de machinisten een fijne werkplek.

Om de veiligheid op het terrein te vergroten is de shovel voorzien van een 360° camerasysteem en biedt de machinist een rondomzicht op het beeldscherm. Met slechts een druk op de knop kan men alle verschillende werkhoeken van de shovel bekijken. Dit systeem met vier camera’s kan een 360° beeld rondom de machine, een beeld van bovenaf, zijaanzichten en verschillende weergaven op het kleuren-aanraakscherm tonen. De shovel is tevens voorzien van detectiesysteem voor bewegende objecten. Wanneer zich een persoon binnen het bereik van de machine bevindt, knippert een blauwe of rode waarschuwingspijl op het scherm, samen met een hoorbaar alarm.

Voor maximale veiligheid heeft de APH de machine ook laten uitrusten met een radarsysteem aan de achterzijde en een volledig LED-werklampenpakket voor een optimaal zicht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s