Ontwikkelingen bij APH, december 2019

De afgelopen periode is er veel gebeurd bij de asfaltcentrale in Hoogblokland. Met de productie gaat het de goede kant op. Dit jaar produceren wij meer dan 500.000 ton asfalt. Om deze producties te kunnen draaien gaat APH komende winter investeren. Er komt een nieuw besturingssysteem om bedrijfszeker te draaien en efficiënter te produceren. Voor het voeden van de centrale wordt een nieuwe shovel aangeschaft ter vervanging van de Hyundai 780.

Ontwikkelingen nieuwe asfaltsoorten
Verder is APH alweer enige tijd bezig om asfaltsoorten te ontwikkelen welke minder belastend zijn voor het milieu. Zo zijn wij er, als eerste asfaltcentrale in Nederland, in geslaagd om asfalt te produceren en met goed gevolg te verwerken bij zeer lage temperaturen (90˚C).
Uniek hierin is dat wij dit combineren met zeer hoge recyclingpercentages. Daarbij wordt oud asfalt hergebruikt. Inmiddels heeft één van deze mengsels (met een recyclingpercentage van 85%) al een zogeheten validatietraject doorlopen. Het wachten is nog op een certificaat en dan ligt de weg open om dit mengsel ook op rijksprojecten toe te passen. Verder hebben wij een belangrijke bijdrage geleverd aan het rechtstreeks hergebruiken van geluidreducerende asfaltdeklagen.

Zo hebben wij voor projecten in Vianen en Amsterdam een dergelijke deklaag geleverd met een
recyclingpercentage van maar liefst 50%. Hierbij is de deklaag, welke op het project werd gefreesd, bij aankomst op onze centrale weer rechtstreeks de installatie ingegaan. Hierbij merken wij wel dat wij tegen de
begrenzingen van onze installatie aan gaan lopen. Er zullen weer aanpassingen nodig zijn, indien dit soort mengsels een grotere vlucht gaan nemen.

Aan de andere kant hebben wij, dankzij een club van enthousiaste, creatieve en kundige medewerkers, net even wat meer mogelijkheden weten te benutten dan je zou verwachten. Hiermee lukt het ons nog steeds om in de markt voorop te lopen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s